Basisopleiding met baangarantie

Als je graag vrachtwagenchauffeur wilt worden, dien je naast het behalen van je rijbewijs C ook je vakbekwaamheid aan te kunnen tonen. Dat doe je door aan de geldende EU-richtlijn en wettelijk verplichte basiskwalificatie te voldoen; kortweg de 'code 95' (basiskwalificatie).

Ben je al in bezit van een geldig EU-rijbewijs C en wil je graag beroepsmatig aan de slag, maar lukt dit niet omdat je niet in het bezit bent van je code 95? Geen probleem! Wij helpen je met het behalen van de nascholing code 95 en bieden je tevens een passende baan! Consolid biedt jou namelijk de mogelijkheid om kosteloos de nascholing code 95 te volgen. Je code 95 is vijf jaar geldig. Om deze te verlengen volg je bij Consolid 35 uur nascholing, waarvan één dag praktijktraining.

Stap 1: Selectie & aanmelding

Wanneer je door de gehele selectie bent gekomen na je sollicitatie, word je aangemeld bij een door Consolid gekozen verkeersschool.

In de selectie zit ook een rijtest waarin wordt gekeken hoeveel uur les je minimaal nodig hebt om te kunnen slagen en of dit binnen een door Consolid gestelde norm valt.Tijdens de selectie krijg je van alles over de procedure uitgelegd.

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Voordat je aan de opleiding begint teken je een opleidingsovereenkomst met daarin bepaalde voorwaarden. Bij omscholing regelt Consolid de gehele opleiding voor jou en schiet daarbij alle kosten voor.

Tijdens de periode die je voor Consolid gaat werken wordt een klein bedrag ingehouden op je wekelijkse salaris. Wanneer je deze door Consolid vastgestelde periode geheel afmaakt, zal de rest van de opleidingskosten komen te vervallen (met uitzondering van de herexamenkosten). Zo heb je een voordelige opleiding én een baangarantie tegelijk.

Stap 3: Opleiding

Je begint altijd met de theorie voor code 95. In principe gaat dit in klassikale vorm bij een verkeersschool bij jou in de regio. Er zijn soms cursussen in de avond en het weekend mogelijk. Dit altijd wel in overleg met jouw intercedent, omdat deze deeltijdcursussen wel langer duren. De duur van de theorieopleiding verschilt per opleider, maar is gemiddeld zo'n 3 weken.

Neem contact op

Onze beloftes

Ons sollicitatieproces

Solliciteer op een vacature

Vrachtwagenchauffeur worden in regio IJmond, maar nog geen C/CE rijbewijs? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Pak jouw kans om via Consolid je C/CE rijbewijs te behalen.

Wij bespreken samen de mogelijkheden

Wil jij een carrière maken in de transportsector? Wij bespreken samen de mogelijkheden waarbij je uitgestippeld carrière pad krijgt bij een van de tofste werkgevers van De IJmond.

Jij krijgt een opleiding van ons

Consolid biedt jou een opleidingstraject tot C/CE chauffeur aan waarbij wij een groot deel van kosten betalen. Tijdens jouw opleiding heb jij goede begeleiding. Bovendien kan je via ons ook fulltime aan de slag met een B rijbewijs totdat jij je C/CE rijbewijs hebt behaald.

Aan de slag

Zodra jij jouw C/CE rijbewijs op zak hebt zal jij aan het werk gaan als vrachtwagenchauffeur bij een van de aangesloten transportbedrijven in De IJmond. Je krijgt na het behalen van de opleiding een contract voor één jaar met een urengarantie van minimaal 32 uur per week.